Priprava the wok

Zdravje je vedno na prvem mestu!

Naši obroki so pripravljeni z veliko zabave in ljubezni.

 

Ključ za kuhanje v woku je izpostaviti dno posode visokim temperaturam. To moramo storiti preden dodamo olje, saj je tako hrana, pripravljena v woku, še bolj okusna, sveža in hrustljava.

 

Kako se pripravimo na peko v woku?

 

Wok postavimo na močan ogenj na najvišji temperaturi in to še predno vanj vlijemo kakovostno olje. Da se prepričamo, da je wok pripravljen, v wok spustimo 3 kapljice vode. Če zacvrčijo in izhlapijo, je naš wok pripravljen. Prav tako pa lahko wok segrevamo toliko dolgo, dokler se iz njega ne začne kaditi dim. In naši mojstri woka to dobro obvladajo!

 

Preden začnemo peči v woku, vanj vlijemo kakovostno olje, a ne pretiravamo, saj že same sestavine med pečenjem spustijo dovolj okusnih sokov, ki so zaslužni, da je wok obrok tako okusen. Prav tako je pomembno, da imamo že vnaprej narezane in pripravljene sestavine, ki jih nato postopoma, glede na to, koliko dolgo se  pečejo, dodajamo v wok. Začnemo z mesom, ki potrebuje največ časa, na visokem ognju ga nekajkrat obrnemo, da se enakomerno popeče, nato dodamo zelenjavo in večkrat premešamo, da se sestavine med seboj ne zlepijo. Vse skupaj obogatimo z omako, na koncu pa dodamo prilogo, nekajkrat še premešamo, da se okusi med seboj zmešajo in wok obrok je pripravljen.

 

Naše posebne tehnike, kot je stalno stresanje woka, enakomerno mešanje in dodajanje omake ob pravem času, nam omogočajo, da ustvarimo zdrav in svež obrok, ki ohranja vse vitamine, minerale in vlaknine v vašem obroku!

 

Naši mojstri wok kuhanja vas bodo očarali.