Vrednote the wok

Vrednote The wok vključujejo svežino sestavin, hranljiv hitro pripravljen obrok, ki je poleg vsega še vaša lastna kreacija. Ustvarite si lahko vaš svež obrok, napolnjen s sestavinami, ki  si jih poželite. V vašem obroku lahko občutite vsak vitamin in mineral.

 

Zdrava prehrana

 

Zdrava prehrana pomeni glavni vir energije, ki jo vnesemo v telo, življenska energija, ki nam omogoča opravljanje vsakodnevnih obveznosti. Z zdravim prehranjevanjem nadomeščamo potrošeno energijo in stimuliramo rast in razvoj našega organizma. Ne glede na to, ali uživate meso v vaši prehrani, ste vegan ali pa morda vegeterjanec, lahko z zdravo pripravljenim obrokom vnesete vse potrebne sestavine, ki jih potrebujete za zdrav razvoj v vaše telo.

 

Zdrav način priprave

 

Hrana pripravljena na naš način, vam to vsekakor omogoča! S pripravo hrane na zdrav način, ohranimo vse pomembne hranljive snovi, kot so ogljikovi hidrati, beljakovine, maščobe, vitamini in minerali. Večina hrane je pridelana v prehrambeni industriji, ki v poteku procesa pridelave in obdelave izgubi svoje hranljive vrednosti, pri nas temu ni tako! Z skrbno izbranimi, vedno svežimi sestavinami in z načinom priprave teh sestavin ohranjamo svežino in hranljive snovi v vsakem obroku.

 

Raznolikost

 

V 21. stoletju se srečujemo s številnimi boleznimi, h katerim pripomorejo predvsem nezdrav in hiter način življenja, ter pomankanje časa za pripravo zdravega obroka. Večino teh bolezni lahko preprečimo sami, z uživanjem uravnotežene prehrane. Osnovno pravilo zdrave prehrane je raznolikost, prav to je ključ naše kuhinje. Raznolikost je pomemben dejavnik za naš metabolizem. Pomankanje raznolikosti v prehrani lahko vodi do nabiranja toksinov v telesu in dolgoročno pripomore k razvoju različnih bolezni novejšega obdobja, kot so sladkorna bolezen, žolčni kamni, kardiovaskularne bolezni, artritis, osteoporoza in celo nekaterih vrst rakov. Torej zdrava raznovrstna prehrana, pripravljena na zdrav način s čim manj olja, je pomembna za preprečitev in tudi zdravljenje raznovrstnih bolezni.

 

Veliko zelenjave, sadja in žitaric

 

Osnovna pravila zdrave prehrane vključujejo vnos raznovrstnih hranljivih snovi v telo, veliko sadja, zelenjave in različnih žitaric, ter čimanj soli in sladkorja. Vse to vam omogoča naša priprava hrane v woku. Sami si lahko kombinirate okuse in sestavine, ter s tem dobite zdrav, hitro pripravljen in cenovno ugoden obrok, ki vam je na dosegu roke, kljub pomankanju časa v naši hitro aktivni družbi.